Stacaravanverzekering

Een stacaravanverzekering is een verzekering voor uw stacaravan. Voor een stacaravan kunt u een caravanverzekering afsluiten, maar u kunt dit niet zo maar doen. Er zijn een aantal aspecten waar u rekening mee moet houden. Een stacaravan wordt anders beoordeeld dan een gewone caravan. Een stacaravan kunt u eigenlijk zien als een soort van tweede woning.

Wanneer u een stacaravanverzekering af wilt sluiten, moet u vaak de postcode van de staanplaats doorgeven. Deze postcode heeft de verzekeraar nodig om de standplaats van uw stacaravan te weten. Wanneer deze standplaats bekend is, dan zal de verzekeringsmaatschappij u verzekeren. Deze stacaravan kunt u niet alleen in Nederland verzekeren, maar ook in BelgiŽ, Duitsland en Luxemburg. De verzekering is echter niet in heel Duitsland geldig, het gaat vaak om een straal van 100 km vanaf de Nederlandse grens.

Maar, wat wilt u precies verzekeren van uw stacaravan? Wilt u de dagwaarde verzekeren of de nieuwwaarde? Een verzekering op basis van de nieuwwaarde wordt vaak geadviseerd voor stacaravans jonger dan vijf jaar oud. Wanneer een stacaravan ouder is dan vijf jaar, dan valt hij al onder de oude stacaravans. Deze worden steeds minder waard, en het is dan voldoende om op basis van de dagwaarde te verzekeren. De keuze die u maakt van dagwaarde of nieuwwaarde, betekent dat in geval van diefstal of brand de dagwaarde of de nieuwwaarde van de stacaravan wordt uitgekeerd.

U kunt er ook voor kiezen om de inboedel van uw stacaravan te verzekeren. U kunt deze verzekering afsluiten naast uw verzekering op basis van dagwaarde of nieuwwaarde. Wanneer u veel waardevolle spullen in de stacaravan heeft liggen, dan kunt u het beste ook een hoge inboedelverzekering nemen. Wanneer er dan brand uitbreekt, zijn in elk geval uw accessoires verzekerd. Bij de inboedel kunt u denken aan een laptop, een televisie, een dvd speler, kleding en misschien wel een mp3 speler. Dit zijn allemaal punten die u mee moet nemen bij de keuze van een goede stacaravanverzekering die bij u past.

Niemand heeft dezelfde stacaravanverzekering. Iedereen hecht andere waarden aan zijn verzekering en iedereen heeft andere spullen in zijn stacaravan liggen. Kijk daarom naar welke verzekeringen er het beste bij u passen en aan welke voorwaarden u moet voldoen. Elke verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen voorwaarden, lees daarom vooraf goed alle algemene voorwaarden door en maak geen overhaaste keuze. Neem de tijd om de goede verzekering te kiezen voor uw stacaravan.

Caravan Verzekeringen